duminică, 10 februarie 2008

Furunculoza

Este o boală de piele caracterizată prin apariţia concomitentă sau succesivă de furuncule (buboaie), în diverse regiuni ale corpului. Ea poate fi consecinţa răspândirii pe cale sanguină a stafilococului auriu. Pentru grăbirea coacerii şi colectării furunculelor, se recomandă:

  1. Băi locale şi cataplasme cu infuzie din flori de Soc.
  2. Cataplasme din smochine. Smochinele, tăiate în jumătăţi, se fierb în apă sau lapte, şi se aplică direct pe furuncule; au acţiune emolientă.
  3. Băi locale cu decoct din frunze de Nuc. Se fierb 100 g frunze mărunţite în 3-4 litri de apă, timp de 15 minute. Lichidul obţinut se amestecă cu apa din baie, care trebuie să aibă temperatura de 37 grade. Se stă în baie 15-20 de minute. Decoctul din frunze de Nuc are acţiune antialergică şi antiinflamatoare.

16 comentarii:

Smile :) spunea...

in evolutia sa, furunculul trece consecutiv 3 stadii: de infiltrare, de abcedare si de regenerare. pai uite ca baile caldutse in primul stadiu nu numai ca nu ajuta, dar din contra provoaca o inflamatie mai puternica (conditsii superbe pu stafilococ sa se inmulteasca, caci temperatura optima pu el e putin mai mare decit temp corpului uman). in primul stadiu, care de obicei debuteaza cu durere locala si edem nepronuntat + roseata, e mai binevenita o compresa rece. asta in unele cazuri stopeaza evolutia de mai departe sau diminueaza manifestarile clinice. dar in stadiul doi si trei, compresa calda are intr-adevar un efect benefic. iaka asa ;)

Lilia Blăjinschi spunea...

Multumesc pentru adaosul de informatie, la furunculoza!
Af aflat cele 3 stadii, si deja vom sti cu totii cum sa le aplicam in practica; de fapt nu de dorit:)
Mersi mult!

Anonim spunea...

Si eu am furuncule si nu mai stiu cm sa scap de ele...orceas pune numi trec...ba mai rau este ca....au naceput smai apra si pe dinautru a corpului am fost la medic si a zis ca nu este normal...si mia recomandat sa stau acasa...si sa le tratez cat se poate de mult...am facut miau trecut...dar apoi.........miau aput iar dupa 2 -3 maxim 4 zile:?(((

Lilia Blăjinschi spunea...

Buna!

Cred ca e tare neplacut intradevar...si mai ales ca destul de multa lume se confrunta cu asa ceva.
Cazul tau ma infiorat putin, nustiu de cit timp te confrunti cu asa ceva... sunt groaznice, din toate punctele de vedere.
Furunculul este o inflamatie la nivelul pielii. De altfel, popular se mai numeste si buboi. Acesta apare mai ales pe fata, ceafa si spate.
Ce e cel mai rau, e ca... furunculul poate dura de la citeva zile pina la citiva ani(apare periodic).
Tinerii bolnavi de rinichi si cei cu diabet zaharat sunt predispusi la furunculoza.
In cazul in care sunteti, este important sa schimbati zilnic lengeria de corp si cea de pat. Mincati cit mai sanatos. Evitati dulciurile, patiseriile, brinzeturile fermentate, pestele, vinul, cafeaua si sucurile acidulate.
Beti multe lichide, in special ceaiul de salvie care ajuta la dezintoxicarea organismului.
Nu vrau sa vorbesc multe si marunte, dar eu stiu ca, de regula, responsabil de furunculoza e un medic bun impreuna cu un tratamentul medicamentos. Adica... mai concret, trebuie sa pleci la un medic ca sa incizeze colectia de puroi si sa o curete si se face tratament local si sistemic, in functie gravitatea lui.

Lilia Blăjinschi spunea...

Insanatosire grabnica!!!

Smile :) spunea...

Foarte bun comentariu, Lia!!! minunat! de fapt asta este si recomandarea mea. o vizita la un medic bun! si nu doar vizita, dar si o serie de investigatii care vor incepe cu Analiza Generala a Sangelui si Analiza Biochimica a Sangelui. mai este nevoie si de determinarea cantitatii principalilor hormoni, caci furunculoza poate fi o manifestare a unui dezechilibru hormonal (in aceste cazuri se mai asociaza cu alte semne, caracteristice sau mai bine zis specifice excesului de un anumit tip de hormon). e posibila si varianta cu persistenta in sange a microorganismelor patogene care si provoaca inflamatia pielii. in acest caz ar fi posibile si aparitia petelor si vergeturilor (fisii intinecate) mai ales pe partile laterale ale abdomenului.
Incizia colectiei de puroi e doar un tratament simptomatic. dar daca vrem sa scapam nu doar de furunculi in parte, dar de furunculoza in general e nevoie de tratament etiotropic, adica de actionat asupra cauzei reale de aparitie a furunculilor. oricum, igiena personala cit mai migaloasa, intarita de alimentatie calitativa plus o vizita la medic cred ca vor da un efect pozitiv!

in nici un caz nu trebuie de "stors" furunculii, mai ales cind inca nu s-au "copt". asta nu provoaca decit durere si recidive.

mai ajuta in asemenea cazuri si terapia autoinfuzionala - o schema de tratament in care pricipiul de baza este extragerea singelui din vena si injectarea lui intramuscular, in amestec cu antibiotice.

ce pot sa mai zic? daca as fi cunoascut sexul si virsta persoanei care a scris ca "anonim", poate as fi spus mai multe. dar nu vreau sa ma ocup cu presupunerile.

sper sa fie de folos sfaturile mele. multumesc pentru atentie si insanatosire grabnica!

Anonim spunea...

Acum ceva timp,mai precis un an cautam si eu comentarii,tratamente,sfaturi pentru furunculoza.Este un tratament simplu,dureaza trei zile,iar vindecarea este garantata.Eu am epuizat toate metodele de vindecare pana cand tatal meu mi-a adus din Germania un medicament,care culmea nu ar trata furunculoza,cel putin nu specifica,mie din 6 pastile mi-a trecut si nu mi-a mai aparut unul si a trecut aproape un an.Vreau sa va spun ca aveam de doi ani aceasta problema si am ramas cu niste cicatrici fff.urate.Dar acum nu mai conteaza doar faptul ca nu mai am absolut nimic.Se numeste VERMOX,din cate am inteles se gaseste si la noi dar cred ca in farmaciile mai mari.Eu l-am procurat din Germania si acum mi-l trimite cineva din Italia pentru ca se repeta tratamentul peste un an de cand ai luat prima data.Va doresc sanatate si luati-l cu incredere,nu aveti ce pierde,numai sa il gasiti.

anonim spunea...

si eu am furuncule de foarte multi ani imi tot apar in aceeasi zona adik zona inghinala nu doresc la nimeni asa ceva...pt k la o fata e ff neplacut lucrul acesta eu pur si simplu snt disperat nu stiu ce tratemente sa mai incerc am facut si stafilococul acela de la cantacuzino si degeaba...dak se poate sa ma ajutati cu ceva nu stiu macar sa imi spuneti ce sa fac sa scap de ele va rog din suflet...

Anonim spunea...

salutare la toata lumea...sunt foarte speriata si nu stiu ce sa mai fac:((:((mi-a aparut de curand o buba mare mare in zona sacrala si numai nu mi se coace odata sa scap de durere.Imi vine cateodata sa mil strang sa iasa da nu tare are ce sa iasa k ii foarte rosu su tare ca si piatra.Am inceput sa iau oxacilina ,mi-am pus unsoare neagra...acuma o sa incerc un tratament naturist cu seminte de in si ceai de musetel.Se fac comprese si se pun pe locul unde se afla "buba mare si dureroasa" dar sa fie caldute compresele timp de 2-3 ore pe zi:)eu sper sa functioneze ca la bizturiul doctorului nu vreau sa ajung:(:-s(oana_bulgarash este id-ul meu)

Anonim spunea...

mie imi ies in fiecare vara, nu stiu de ce vara, in dreapta si in stanga abdomenului-simetric, ciudat. Eu cred ca furunculii sunt o chestie f. grava, denotand grave disfunctii ale organismului, chiar daca aparent toti zic ca se vindeca usor etc

Anonim spunea...

buna sunt maria si am 48 ani si de ceva tim imi ies niste bube p picioare(gen intepatura de tantari)apoi se maresc si se rosesc ma mananca iar dak ma scarpin rau prind coaja,medicul mi-a spus k e o posibila alergie la polen si imi trece doar cu lapte de smochin imi apar din primavara pana in toamna uneori si iarna.nu stiu ce sa cred poate ma ajutati voi!va rog

Anonim spunea...

SI EU SUFAR TOT DE ACEASTA BOALA ORIBILA ASA ZISA FURUNCULOZA MA TOT CHINUI DE 2 ANI DE ZILE SI NU DISPARE ACUM AM SA INCERC SI EU VERMOX ESTE F DUREROASA UNEORI MAI ALES CAND ESTI LA MENSTRUATIE DOARE SI MAI RAU SE UMFLA F. TARE DOAR COMPRESA CU APA RECE MA AJUTAT SI SUNT SI DIABETICA VA ROG SA MA AJUTATI ...MULTUMESC

Anonim spunea...

buna va dau un sfat: mincati drojdie de bere cit o nuca in fiecare zi si se face injectie vitamina PP, si sa vedeti ca nu mai faceti ,vam pupat si doamne ajuta

Anonim spunea...

CREMA MIBAZOL ESTE SFANTA PT INFECTII SE CUMPARA DELA FARMACIA VETERINARA ESTE O CREMA FOARTE BUNA CU TOATE ANTIBIOTICELE VINDECA TOT DAR CU RABDARE

Unknown spunea...

Am avut si eu furunculoza pe picioare acum 20de ani.am stat o saptamana internata la dermatologie.Mi-au facut penicilina si ma dadeau in fiecare dimineata cu albastru de metil.pot sa spun ca de atunci nu am mai avut niciodata asa ceva!!

Anonim spunea...

Tratamentul de curatare cu bisturiul nu il recomand pt ca este dureros si lasa urme, cicatrice dupa vindecare. Tratamentele naturiste nu lasa urme. Eu ma tratez la medicul homeopat, iau granule pana ce singur se curatasi se vindeca fara urme.