vineri, 18 ianuarie 2008

Eczemele


Sânt boli de piele (dermatoze), de natură alergică, ce se manifestă prin mâncărimi dese şi intense, înroşirea şi descuamarea pielii, apariţia de vezicule care zemuiesc şi apoi se usucă, transformându-se în cruste. Se tratează pe cale externă, prin:

  1. Ungere sau comprese cu substanţe emoliente (ulei de migdale, ulei de nucă sau de măsline, emulsie mucilaginoasă din seminţe de gutui).
  2. Băi locale şi băi generale cu decoct din frunze de Nuc. Acest decoct se prepară din 30-40 g frunze mărunţite la 1 litru de apă, când baia se face local, şi din 200 g frunze în cazul băii generale (decoctul se toarnă în apa din baie).
  3. Decoctul din amestec de plante: fructe şi frunze de Măr pădureţ, frunze de Nuc, de Mur, de Soc, de Tei, frunze şi coajă de Stejar, Muşeţel, cicoare, Coada şoricelului, Trifoi şi Pătrunjel cu rădăcină. Se pune câte o lingură din fiecare fel de plantă în 4-5 litri de apă şi se fierb 1-2 minute. Cu acest decoct se fac 6-10 spălături pe zi. După fiecare spălătură, porţiunea de piele tratată se usucă la soare la o sursă luminoasă puternică.
  4. Infuzie din frunze de Dud.

2 comentarii:

Irshad spunea...

Eczemele is no doubt very serious skin condition but the natural substances you provide are better for it and have been using since centuries for the cure of many skin diseases. I recently read while searchin for the treatment of Vitiligo that the today as research shows the nutural subtances are being widely used for the cure of many skin diesases.

Anonim spunea...

I think the admin of this web page is truly working hard
for his web site, because here every stuff is quality based
data.

Feel free to surf to my blog finger nail fungus