sâmbătă, 19 ianuarie 2008

Gripa

Este o boală infectocontagioasă acută, epidermică, de natură virotică; se manifestă prin stare generală proastă, febră, inflamaţia acută a căilor respiratorii (nas, laringe, bronhii), tuse, strănut, astenie, dureri de cap, insomnii, etc. Această boală durează 4-5 zile, dacă nu apar complicaţii (pneumonie, bronhopneumonie, pleurezie purulentă, etc.).

În bioterapia gripei sânt indicate:

  1. Sucul de lămâie (câteva picături în nări, de mai multe ori pe zi).
  2. Infuzia din flori de Soc, cu 1-2 linguriţe de flori la o cană; se beau 3-4 căni pe zi; având acţiune sudorifică, combate febra.
  3. Portocalele, lămâile şi celelalte citrice (conţin vitaminele C şi P care au efect antigripal).

3 comentarii:

Smile :) spunea...

curios lucru, dar medicina nu cunoaste medicamente antivirale cu actiune directa. Antibioticele sunt medicamente antibacteriene. ele provoaca stoparea cresterii si dezvoltarii, unele kiar moarte, celulelor virale.Virusul nu poate fi omorit in organism. Poate fi intrerupta doar cale sa de evolutie. Dar stiti cu ce pret??? Virusul e parazit intracelular si pentru a stopa inmultirea sa trebuie...de omorit celula gazda! Acum inchipuiti-va cum am lupta noi cu gripa care ne-a invadat mucoasa nazala daca ar trebui sa omorim toate celulele infectata??? am raminea fara nas! de aceea tratamentul infectiilor virale este mai mult unul de sustinere, simptomatic, dar nu unul radical. si sa stiti ca indiferent de ce medicamente luati, daca ati facut gripa, atunci veti sta la pat cele 6 - 7 zile. doar ca unele mijloace farmaceutice ne ajuta sa trecem mai usor peste aceasta perioada si previn complicatiile.

Smile :) spunea...

am comis o greseala in loc de celule virale trebuia sa scriu celule bacteriene.

imi cer scuze. :)

Sandra spunea...

La fel de bune in cazul gripei sunt,mai ales pentru prevenire ceaiul de macese si fructele de catina care contin vitamina C (in cantitate mai mare decat in portocale )