sâmbătă, 13 octombrie 2007

Anemia

Anemia constă în scăderea numărului de globule roşii şi a hemoglobinei din sânge. Ea poate fi de natură parazitară, infecţioasă, toxică, etc. Se manifestă prin paloarea feţei şi a mucoaselor, palpitaţiei, astenie, etc. Pentru prevenirea şi tratarea anemiei se recomandă:

  1. Infuzie din fructe de Cătină albă, o linguriţă de fructe zdrobite la 200 ml apă clocotită; se infuzează până la răcire; se beau 3 căni pe zi, din care una seara, la culcare.
  2. Infuzie din flori de Porumbar.
  3. Fructe proaspete de Cătină albă(20-30 g pe zi).
  4. Fructe proaspete bogate în fier: alune, migdale, nuci, castane comestibile, măceşe, coacăze, piersici, zmeură, gutui, mure, afine, căpşuni, caise, cireşe, vişine, prune, etc.
  5. Fructe deshidratate(uscate în cuptor): prune, caise, smochine, curmale, etc. Acestea sânt foarte bogate în glucide, fier, etc.
  6. Ananas, portocale, măsline.

Niciun comentariu: