Sânt produşi vegetali complecşi, solubili în apă, care imprimă fructele gust astringent. Au efect constipant, hemostatic, antiseptic şi antiviral.
Taninurile sânt prezente în toate fructele crude, dar şi în unele fructe ajunse la maturitate(gutui, coarne, moşmoane, vişine, unele soiuri de pere) se oxidează(brunifică) la scurt timp după secţionarea ei, uneori chiar nesecţionată(la gutui).
Împreună cu pectina, taninurile imprimă unor fructe(gutui) acţiune emolientă.
Fructele bogate în tanin sânt indicate în tratamentul diareelor, enteritelor, hemoragiilor nazale, etc.
Sucurile fructelor bogate în substanţe tanante(scoruşe) se folosesc la limpezirea unor sucuri obţinute din alte fructe(mere, pere), îmbunătăţind totodată gustul şi buchetul acestora.
Taninurile sânt prezente în toate fructele crude, dar şi în unele fructe ajunse la maturitate(gutui, coarne, moşmoane, vişine, unele soiuri de pere) se oxidează(brunifică) la scurt timp după secţionarea ei, uneori chiar nesecţionată(la gutui).
Împreună cu pectina, taninurile imprimă unor fructe(gutui) acţiune emolientă.
Fructele bogate în tanin sânt indicate în tratamentul diareelor, enteritelor, hemoragiilor nazale, etc.
Sucurile fructelor bogate în substanţe tanante(scoruşe) se folosesc la limpezirea unor sucuri obţinute din alte fructe(mere, pere), îmbunătăţind totodată gustul şi buchetul acestora.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu